Samen in verbinding zijn

Mijn achtergrond is werken als logopedist met kinderen die problemen hebben op het gebied van spraak en taal. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar wat kinderen maar ook volwasssenen beweegt, naar hun eigenheid en naar de taal van het lichaam.  Als haptotherapeut word ik vitaal als ik met mensen in verbinding ben, als ik in contact kan komen met het verhaal van het lichaam van de cliënt en welke hulpvraag daarin naar voren komt. Daar wil ik mensen graag in begeleiden.


Om dit verder te verdiepen ben ik in 2017 aan de opleiding tot haptotherapeut in Doorn begonnen. Een pittige opleiding, want ik moest eerst mezelf leren doorgronden. 
Voor mijn opleiding logopedie aan de Hogeschool Rotterdam werkte ik in hotels in binnen- en buitenland; een onderzoekende avontuurlijke tijd vol vrijheden en ontdekkingen. Ik heb vier kinderen en acht kleinkinderen.

Haptotherapie geeft mij een gevoel van “back to basic” en daar sla ik op aan. Het is de basis oftewel het palet waar ik als individu mijn eigen kleur op aan mag brengen. Iets wat ik ook ervaar als ik schilder.

Iedere keer ben ik weer verrast over de kracht van het voelen en hoe het onverwachte zich laat zien door het vooral klein en simpel te houden. Dit werk met mensen geeft me energie en ik ben dankbaar voor de kleine wondertjes die daarin gebeuren.

Samen in verbinding  zijn én om mijzelf daarin te blijven voelen is voor mij belangrijk. Ik ben van nature rustig, integer en altijd geïnteresseerd in mensen. Ik ontmoet jou graag!

Nancy Abbas
GZ-Haptotherapeut