Samen in verbinding zijn

Als werkende moeder met 4 kinderen en inmiddels oma van 7 kleinkinderen weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor mezelf. Haptotherapie heeft mij geleerd om die ruimte ook echt te pakken.

Sinds 1995 werk ik als logopedist met kinderen, die problemen hebben op het gebied van spraak en taal. Mijn aandacht gaat hierbij uit naar de eigenheid van het kind, de tijd die een kind nodig heeft,  hoe het kind zich verbindt en vooral naar de ongesproken taal, de taal van het lichaam. 

Waar ik enthousiast over ben in het werken met kinderen en volwassenen, zijn de levensverhalen, de verbinding en het contact maken met anderen.

Om dit te kunnen verdiepen ben ik 2017 de opleiding tot haptotherapeut in Doorn opgestart. Een pittige opleiding, want ik moest eerst mezelf leren doorgronden. Voor mijn opleiding logopedie aan de Hogeschool Rotterdam werkte ik in hotels in binnen- en buitenland; een onderzoekende avontuurlijke tijd vol vrijheden en ontdekkingen.

Naast de logopedie ben ik nauw betrokken bij de OsteoGroep, de osteopathiepraktijk van mijn echtgenoot. Haptotherapie geeft mij een gevoel van “back to basic” en daar sla ik op aan. Het is de basis oftewel het palet waar ik als individu mijn eigen kleur op aan mag brengen. Iets wat ik ook ervaar als ik schilder.

Inmiddels geef ik als haptotherapeut i.o. al geruime tijd therapiesessies. Iedere keer ben ik weer verrast over de kracht van het voelen en hoe het onverwachte zich laat zien door het vooral klein en simpel te houden. Bij de Osteogroep ervaar ik in de praktijk hoe osteopathie en haptotherapie elkaar op een mooie manier kunnen versterken. Dit werk met mensen geeft me energie en ik ben dankbaar voor de kleine wondertjes die daarin gebeuren.

Samen in verbinding  zijn én om mijzelf daarin te blijven voelen is voor mij belangrijk. Ik ben van nature rustig, integer en altijd geïnteresseerd in mensen. Ik ontmoet jou graag!

Nancy Abbas