Hoe het werkt

Intake

De eerste sessie is een ontmoetingsgesprek. We bespreken jouw hulp-, leer- of ontwikkelvraag, onderzoeken jouw levensloop en ik geef je informatie over wat haptotherapie jou kan bieden in relatie tot jouw vraag. Hierna hebben we een tweede sessie waarin je kunt kennismaken met de praktische en ervaringsgerichte aspecten van de haptotherapie. Als je besluit om door te gaan plannen we in overleg de volgende sessies. Haptotherapie is vrij toegankelijk. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts.

 

De behandeling

Iedere sessie kent een gesprek waarin we bespreken wat jij tegenkomt in jouw dagelijks leven. De vragen die tijdens de behandeling worden gesteld zijn erop gericht om meer inzicht te krijgen in patronen die in jouw leven zijn ontstaan. Deze kunnen onbewust jouw reacties in verschillende situaties aansturen. De sessies zijn daarnaast praktisch, gericht op ervaren en beleven via oefeningen en aanraking. Aangeraakt worden is de meest directe vorm van contact die jou veel informatie geeft over jezelf. 

Het belangrijkste doel van de aangeboden werkvormen is om jou bewust te maken van wat je voelt, dit serieus te nemen en je te laten ervaren hoe jij er ook mee om zou kunnen gaan. Je leert onderscheid te maken tussen wat je hoofd zegt (zoals verwachtingen, verantwoordelijkheden en verstandelijke redeneringen) en wat je hart zegt of wat je voelt. Op deze manier ga je meer bewuste keuzes maken.

 

Evaluatie en duur

Na vier sessies hebben we een evaluatiemoment waarbij we stilstaan bij de hulpvraag en jouw doelen. Samen maken we een schatting van de globale lengte van het traject.

Gemiddeld duurt een traject 5 of 6 behandelingen maar dat hangt uiteraard af van de hulpvraag.